Νέα Άρθρα:
Loading...

ΜΥΘΟΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΗΚΟΪΑ


Η βαρηκοΐα δεν είναι σπουδαία πάθηση, τα καταφέρνω και χωρίς ακουστικό. Μύθος!
Τα άτομα με βαρηκοΐα έστω και μικρού βαθμού, είναι αποδεδειγμένα λιγότερο κοινωνικοί και παραγωγικοί επειδή αποφεύγουν τον κόσμο, λόγω της ανασφάλειας που δεν ακούνε καλά. Οι βαρήκοοι γίνονται νευρικοί και αγενείς διότι, δεν θέλουν να παραδεχτούν πως δεν ακούνε καλά γιατί είναι σαν να παραδέχονται πως μεγάλωσαν.
Το ακουστικό μειώνει περισσότερο την ακοή μου. Μύθος!
Έρευνες έχουν δείξει πως η έλλειψη χρήσης ακουστικού από βαρήκοο χάνει κατά μέσο όρο 4,5 % με 4,8 % της ακοής του ετησίως. Όμως η εφαρμογή ακατάλληλου ακουστικού μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβής για την ακοή του βαρήκοου.
Φορώντας ένα ακουστικό ακούω άψογα. Μύθος!
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι σχεδιασμένος να λαμβάνει ακουστικά σήματα και από τα δύο αυτιά. Πολλοί άνθρωποι έχουν διαπιστώσει επίσης ότι η ακοή και από τα δύο αυτιά είναι ευκολότερη και πιο άνετη σε σχέση με το ένα αυτί, επειδή δεν χρειάζεται να γυρίζουν το κεφάλι τους για να ακουστούν από το <<καλό>> αυτί. Επομένως με δύο ακουστικά έχουμε πιο καλό αποτέλεσμα στην ακοή μας.
Η βαρηκοΐα είναι ίδια σε όλους. Μύθος!
Πάνω από 30 διαφορετικές παθήσεις ακοής συμπεριλαμβάνονται στην βαρηκοΐα. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ξεχωριστός, επομένως μοναδικός είναι και ο οργανισμός του. Ο κάθε βαρήκοος άνθρωπος έχει διαφορετικό βαθμό βαρηκοΐας και διαφορετικά συμπτώματα, άρα και διαφορετική αντιμετώπιση.
Η βαρηκοΐα απασχολεί μόνο τη μεγάλη ηλικία. Μύθος!
Η βαρηκοΐα στη χώρα μας σε άτομα κάτω των 50 ετών φτάνει έως και το 50%. Η υπερβολική αύξηση της ηχορύπανσης τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με το stress και τους έντονους ρυθμούς ζωής στις πόλεις, είναι οι λόγοι πρόκλησης της βαρηκοΐας σε ηλικίες ακόμα και κάτω των 40 ετών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου