Νέα Άρθρα:
Loading...

WORK SAFE ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ




Όσοι νομίζουν ότι έχουν συνηθίσει το θόρυβο, δυστυχώς έχουν προκαλέσει ζημιά στην ακοή τους!
Είναι υποχρεωτική η λήψη μέτρων προστασίας της ακοής και η χρήση ΜΑΠ (μέσων ατομικής προστασίας) για οκτάωρη έκθεση στο θόρυβο άνω των 90 db, αλλά και για έκθεση άνω των 85 db. Τα ΜΑΠ, μόνο εάν έχουν επιλεχθεί σωστά παρέχουν αποτελεσματική προστασία. Απαιτείται μεγάλη προσοχή τόσο στη χρήση όσο και στην φύλαξη των ωτοβυσµάτων , γιατί μπορεί να προκληθούν ερεθισμοί και εκζέματα στο αυτί. Για την επιλογή των ΜΑΠ θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψη ο προσωπικός παράγοντας (άνεση), αλλά και η φύση της εργασίας. Τέλος αξίζει να σηµειώσουµε ότι ακόμη και μια μικρή μείωση των dB σε ένα εργασιακό χώρο έχει πολλαπλασιαστικά θετική επίδραση στην προστασία της ακοής.
Για τους εργαζόμενους που έχουν περιοδική έκθεση στο θόρυβο, επιβάλλεται η χρήση αποκλειστικά ωτασπίδων που στηρίζονται στο κεφάλι ή που εφαρμόζονται στο κράνος. Για τους εργαζόμενους που έχουν συνεχή πολύωρη έκθεση στο θόρυβο και σε συνθήκες όπου είναι άβολες οι ωτασπίδες (π.χ. συντήρηση σε χώρους µε θερµό περιβάλλον), καλύτερα να γίνεται χρήση ωτοβυσµάτων πολλαπλών ή μίας χρήσεως (εσωτερικές ωτοασπίδες). Τα ωτοβύσματα που χρειάζονται διαμόρφωση με το
χέρι ή την επαφή του χεριού με την επιφάνεια του βύσματος, δεν συνιστώνται για τυχόν πρόκληση μόλυνσης.Τέλος δεν συνιστώνται επίσης, τα ωτοβύσματα με ιμάντα σύνδεσης διότι ρυπαίνονται από το χώρο, όταν κρέμονται στο λαιμό.Οι ωτοασπίδες για να είναι αποτελεσματικές, πρέπει να φοριούνται συνεχώς όταν βρισκόμαστε σε χώρο που έχει θόρυβο.
Μείωση της έντασης του θορύβου με ωτοασπίδες!
Τα 105 dB µειώνονται
σε: 75 dB όταν οι ωτασπίδες φοριούνται 8 ώρες
σε : 88 dB όταν οι ωτασπίδες φοριούνται 7 ώρες και 50'
σε : 95 dB όταν οι ωτασπίδες φοριούνται 7 ώρες και 15

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου