Νέα Άρθρα:
Loading...

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΘΟΡΥΒΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ!!!

                                   ΧΩΡΙΣ ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ!!!

Σύμφωνα με τους ΩΡΛ η έκθεση σε θόρυβο πάνω των 85 d B  είναι επικίνδυνη!
Στα 90 d B   (π.χ μηχανή κουρέματος γκαζόν, ήχος μοτοσικλέτας, ήχος φορτηγών), εκτίθενται σε
8ωρη  καθημερινή  βάση 9 / 10 ανθρώπους  χωρίς προστασία, με αποτέλεσμα τη βαθμιαία απώλεια της ακοής. Οι ειδικοί συνιστούν ωτοασπίδες.
Στα 100 d B (π.χ αλυσσοπρίονο ,αεροδρέπανο, ελικόπτερο, πιστολάκι μαλλιών), εκτίθενται σε 2ωρη καθημερινή βάση 9/10 ανθρώπους χωρίς προστασία, με αποτέλεσμα τη βαθμιαία απώλεια ακοής σε έκθεση πάνω από 15 λεπτά. Οι ειδικοί συνιστούν ωτοασπίδες.
Στα 110-120 d B (π.χ αμμοβολή, συναυλία ροκ, κόρνα αυτοκινήτου), εκτίθενται σε 15 λεπτη  καθημερινή βάση 9/10 ανθρώπους χωρίς προστασία, γεγονός που δεν ενδείκνυται σύμφωνα με τους ειδικούς, οι οποίοι προτείνουν ωτοασπίδες.
Στα 130 d B  π.χ σειρήνα  πυροσβεστικής ,η έκθεση  είναι επικίνδυνη για την ακοή, άρα  είναι απαραίτητη η χρήση ωτοασπίδων  σύμφωνα με τους ειδικούς.
Στα 140 d B π.χ (πυροβόλο όπλο, κινητήρας τζετ), η έκθεση προκαλεί πόνο και άμεση βλάβη. Τα 140 d B είναι το μέγιστο επίπεδο έκθεσης και είναι επιτρεπτή, μόνο  με τη χρήση ωτοασπίδων.
Ομάδες  κινδύνου χωρίς προστασία με ωτοασπίδες  είναι: οι κυνηγοί, οι εργάτες σε εργοστάσια, βιοτεχνίες, βιομηχανίες, όπου υπάρχει υψηλή έκθεση σε θορύβους από τα μηχανήματα-εργαλεία, οι μουσικοί, οι μοτοσικλετιστές κ.α.
Η χρήση των ωτοασπίδων είναι αποτελεσματική, όταν οι ωτοασπίδες  εφαρμόζουν σωστά και αδιάκοπα καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης μας σε υψηλά επίπεδα θορύβου π.χ συναυλία. Οι ωτοασπίδες θα πρέπει να είναι καθαρές και όχι φθαρμένες, για να μην προκαλέσουν αλλεργίες και ίσως ορισμένες φορές ωτίτιδες. Στην earhealth θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα απο ωτοασπίδες Alpine


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΣΑΣ!




Οι εσωτερικές  ωτοασπίδες έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με τις ωτοασπίδες εξωτερικού τύπου όπως:
  • Ελαφρύτερο βάρος
  • Μπορούν να φορεθούν χωρίς παρεμβολές από γυαλιά, καπέλα κ.λ.π
  • Πιο άνετες σε ζεστό και υγρό περιβάλλον
  • Πιο φθηνές
Ωστόσο θέλουν περισσότερη προσοχή στη χρήση τους. Όταν τις φοράτε φροντίστε να:

  1. Πλύνετε τα χέρια σας, για την πρόληψη τυχόν μόλυνσης στο αυτί από την είσοδο ξένου σώματος σε αυτό
  2. Κοιτάξτε οι ωτοασπίδες να μην έχουν σχισμές (ρωγμές) ή να μην έχουν πάθει σκλήρυνση
  3. Για να εισάγετε ωτοασπίδες αφρού οι οποίες είναι εύπλαστες, κυλήστε το βύσμα ανάμεσα στα δάχτυλα σας και τον αντίχειρα για να γίνει πιο λεπτό προσέχοντας να μην δημιουργηθούν ρυτίδες ή ζάρες στο βύσμα.
  4. Κρατήστε το χέρι σας πίσω από το κεφάλι σας και τραβήξτε το αυτί σας προς τα έξω και προς τα πάνω για να διευρυνθεί ο ακουστικός σας πόρος. Στη συνέχεια εισάγετε την ωτοασπίδα βαθιά μέσα και περιμένετε να επεκταθεί. Μην φοβάστε να πιέσετε την ωτοασπίδα μέσα στο αυτί, δεν βλάπτει το τύμπανο, γιατί η ωτοασπίδα είναι πολύ μικρή για να φτάσει εκεί. Άλλωστε εάν δεν γίνει σφιχτά η  σφράγιση του ακουστικού πόρου από την ωτοασπίδα δεν θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.
  5. Να θυμάστε να καθαρίζετε σωστά τις ωτοασπίδες σας με χλιαρό νερό και απλό σαπούνι και να τις κρατάτε μέσα στο κουτί τους για να προστατεύονται από τη  σκόνη, την υγρασία και την θερμότητα.
  6. Το μεγάλο πλεονέκτημα με τις  ωτοασπίδες Alpine είναι ότι δεν είναι μόνο μιας χρήσης και με την σωστή χρήση τους και με λίγο χλυαρό νερό τις έχουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου