Νέα Άρθρα:
Loading...

Καταπολεμήστε το φόβο σας να φορέσετε για πρώτη φορά ακουστικό βαρηκοΐας !





Χάρη στο νέο ακουστικό σας, μπορείτε και πάλι να βυθιστείτε στον υπέροχο κόσμο των ήχων. Να θυμάστε όμως, πως η προσαρμογή στο ακουστικό βαρηκοΐας  και στην ποιότητα που σας προσφέρει ,επιτυγχάνεται μετά από μια περίοδο  σταδιακής εξοικείωσης. Σκοπός μας με αυτό το άρθρο είναι να σας ενημερώσουμε για τα μεγάλα οφέλη που θα έχετε, φορώντας το κατάλληλο ακουστικό για εσάς.

Τι να περιμένετε?

Στο  ξεκίνημα της χρήσης του ακουστικού σας, πραγματικά είναι σαν να μαθαίνετε να ακούτε από την αρχή. Ο εγκέφαλος σας θα πρέπει να συνηθίσει τα νέα ακούσματα και ερεθίσματα του περίγυρου σας, τα οποία δεν είχε λάβει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Για τους περισσότερους ανθρώπους που φοράνε ακουστικό, αυτή η περίοδος χαρακτηρίζεται ως συσσώρευση ηχητικών εμπειριών. Αρχικά, μερικοί ήχοι θα σας φανούν άγνωστοι και εξαιτίας αυτού θα κουράζεστε και θα νευριάζετε. Αυτό όμως, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ο εγκέφαλος σας εργάζεται σκληρά για να καλύψει τη διαφορά, με την υπομονή και τη θετική σας στάση, θα αποκτήσετε το κλειδί για την επιτυχία.
Σταδιακή μετεκπαίδευση!

Ξεκινήστε να φοράτε το ακουστικό σας για λίγες μόνο ώρες την ημέρα, με διαλλείματα, σε μια ήσυχη ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι σας. Στη συνέχεια, αυξήστε σταδιακά το χρόνο χρήσης του
ακουστικού σας. Πάρτε  μια γεύση από καθημερινούς ήχους, όπως τον ήχο του νερού της βρύσης, το θόρυβο από το πλύσιμο των πιάτων, όταν χτυπά το τηλέφωνο, τον συναγερμό, την τηλεόραση και πλήθος άλλων ήχων μέσα στο σπίτι. Είναι οι συνηθισμένοι ήχοι που ακούγατε, σας ακούγονται τώρα όμως παράξενοι και  πολλές φορές και η ίδια σας η φωνή. Μην ανησυχείτε όμως, σύντομα θα τους συνηθίσετε.

Επικοινωνία!

Η ανθρώπινη ομιλία περιέχει τους πιο σύνθετους ήχους, για να διατηρηθεί μια ζωντανή συνομιλία και όχι ο μονόλογος, θέλει αρχικά μεγάλη προσπάθεια από εσάς. Ξεκινήστε από το σπίτι, ακούγοντας τις φωνές των συγγενών σας και στενών φίλων σας. Στη συνέχεια δοκιμάστε να συζητήσετε με τους συγγενείς σας σε συνθήκες μικρού θορύβου. Σε λίγο θα καταλάβετε, που και πώς λειτουργεί καλύτερα το ακουστικό σας. Μη ξεχνάτε όμως, πως στην επικοινωνία σας με άλλους ανθρώπους χρειάζεται  να συνδυάσετε την συγκέντρωση σας στις εκφράσεις του προσώπου του συνομιλητή με την προσοχή σας στις χειρονομίες του. Επίσης καλό είναι, να κάθετε μπροστά σας ο συνομιλητής και να μην είναι πολύ μακριά. Ζητήστε από τα μέλη της οικογένειας  σας και από τους φίλους σας να μιλάνε με κανονική ένταση και να μην φωνάζουν μέσα στο αυτί σας.

Προσαρμογή σε διάφορους ήχους γύρω από εσάς!

Μετά από τη πρώτη βδομάδα, οι πιο συνηθισμένοι ήχοι σας ακούγονται πλέον ως οικείοι. Σταδιακά μπορείτε  να φοράτε το ακουστικό σας, στις διάφορες πολιτιστικές και  μουσικές εκδηλώσεις ή και στην εργασία. Να κάνετε εξάσκηση, εστιάστε την προσοχή σας  σε συγκεκριμένους ήχους και
θυμηθείτε με ποιο τρόπο το πετύχατε καλύτερα. Ανακαλύψτε την πηγή από πού προέρχεται ο ήχος, ιδίως αν σας φάνηκε άγνωστος. Δημιουργήστε οπτικές εικόνες στο μυαλό σας, αυτό θα σας βοηθήσει να προσαρμοστείτε πιο γρήγορα  στο ακουστικό σας. Σε δημόσιους χώρους, όπως μια αίθουσα συσκέψεων, καθίστε όσο πιο κοντά στον ομιλητή, ή τουλάχιστον όπου μπορείτε να δείτε το πρόσωπο του.


Ραδιόφωνο και τηλεόραση!

Για καλύτερα αποτελέσματα, όταν βλέπετε τηλεόραση να κάθεστε σε απόσταση 2-3 μέτρα από την οθόνη και να ρυθμίσετε την ένταση της τηλεόρασης στο βαθμό που δεν θα ενοχλεί τους γείτονες. Πειραματιστείτε με την ένταση της φωνής και την απόσταση από την τηλεόραση, ώστε να ανακαλύψετε σε ποια  θέση ακούτε πιο καλά.
Το ίδιο ισχύει και για το ραδιόφωνο. Υπάρχει  και μια σειρά από αξεσουάρ, που θα σας προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση βλέποντας τηλεόραση και ακούγοντας ραδιόφωνο, χωρίς να ενοχλείτε τους γύρω σας.

Aπο Earhealth : http://earhealth.gr/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου