Νέα Άρθρα:
Loading...

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΘΟΡΥΒΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ!!!














Σύμφωνα με τους ΩΡΛ η έκθεση σε θόρυβο πάνω των 85 d B είναι επικίνδυνη!
Στα 90 d B (π.χ μηχανή κουρέματος γκαζόν, ήχος μοτοσικλέτας, ήχος φορτηγών), εκτίθενται σε 8ωρη καθημερινή βάση 9 / 10 ανθρώπους χωρίς προστασία, με αποτέλεσμα τη βαθμιαία απώλεια της ακοής. Οι ειδικοί συνιστούν ωτοασπίδες.
Στα 100 d B (π.χ αλυσσοπρίονο ,αεροδράπανο, ελικόπτερο, πιστολάκι μαλλιών), εκτίθενται σε 2ωρη καθημερινή βάση 9/10 ανθρώπους χωρίς προστασία, με αποτέλεσμα τη βαθμιαία απώλεια ακοής σε έκθεση πάνω από 15 λεπτά. Οι ειδικοί συνιστούν ωτοασπίδες.
Στα 110-120 d B (π.χ αμμοβολή, συναυλία ροκ, κόρνα αυτοκινήτου), εκτίθενται σε 15 λεπτη καθημερινή βάση 9/10 ανθρώπους χωρίς προστασία, γεγονός που δεν ενδείκνυται σύμφωνα με τους ειδικούς, οι οποίοι προτείνουν ωτοασπίδες.
Στα 130 d B π.χ σειρήνα πυροσβεστικής ,η έκθεση είναι επικίνδυνη για την ακοή, άρα είναι απαραίτητη η χρήση ωτοασπίδων σύμφωνα με τους ειδικούς.
Στα 140 d B π.χ (πυροβόλο όπλο, κινητήρας τζετ), η έκθεση προκαλεί πόνο και άμεση βλάβη. Τα 140 d B είναι το μέγιστο επίπεδο έκθεσης και είναι επιτρεπτή, μόνο με τη χρήση ωτοασπίδων.
Ομάδες κινδύνου χωρίς προστασία με ωτοασπίδες είναι: οι κυνηγοί, οι εργάτες σε εργοστάσια, βιοτεχνίες, βιομηχανίες, όπου υπάρχει υψηλή έκθεση σε θορύβους από τα μηχανήματα-εργαλεία, οι μουσικοί, οι μοτοσικλετιστές κ.α.
Η χρήση των ωτοασπίδων είναι αποτελεσματική, όταν οι ωτοασπίδες εφαρμόζουν σωστά και αδιάκοπα καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης μας σε υψηλά επίπεδα θορύβου π.χ συναυλία. Οι ωτοασπίδες θα πρέπει να είναι καθαρές και όχι φθαρμένες, για να μην προκαλέσουν αλλεργίες και ίσως ορισμένες φορές ωτίτιδες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου