Νέα Άρθρα:
Loading...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΜΒΟΕΣ!


Οι εμβοές, είναι το λεγόμενο κουδούνισμα που ακούει κάποιος στα αυτιά του. Η θεραπεία μπορεί να βελτιώσει τα επώδυνα συμπτώματα, αλλά είναι μακροπρόθεσμη και δύσκολη. Λίγοι είναι οι άνθρωποι που έχουν νιώσει σε κάποια φάση της ζωή τους, αίσθημα σφυρίγματος ή κουδουνίσματος στα αυτιά. Σε μερικά άτομα όμως, οι εμβοές είναι μόνιμες και μπορούν να γίνουν ένας εφιάλτης. Αρκετά εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από εμβοές. Στην Γαλλία για παράδειγμα, το ποσοστό είναι πολύ μεγάλο εκ του οποίου 150.000 άνθρωποι έχουν εμβοές σε σοβαρότερη μορφή.
Διακρίνονται δύο τύποι εμβοών: Υποκειμενικές ή αντικειμενικές
Οι εμβοές στόχος (αντικειμενικές εμβοές)είναι πολύ σπάνιες. Έχουν σχέση με ένα πραγματικό και μετρήσιμο θόρυβο που παράγεται από μια ανωμαλία στην περιοχή μέσα στο αυτί, το οποίο περιέχει το όργανο της ακοής, τον κοχλία. Μπορεί να είναι μια αγγειακή δυσπλασία, μυϊκοί σπασμοί ή βλάβες του ίδιου του κοχλία. Η χειρουργική διόρθωση είναι μερικές φορές εφικτή να καταστείλει τις εμβοές.
Οι υποκειμενικές εμβοές αντίθετα, είναι πολύ συχνές. Αυτοί οι ήχοι αναπτύσσονται πιο εύκολα μετά τα 50 ή 60 χρόνια και συχνά φαίνεται να συνδέονται με την επανεμφάνιση της έκθεσης σε θόρυβο και απώλεια ακοής που σχετίζεται με τη γήρανση (πρεσβυακουσίας).Μπορούν να εμφανιστούν ως αποτέλεσμα ενός βάναυσου τραύματος από θόρυβο ή κάκωση του κεφαλιού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου